Objavljeno dana

Izbor slavine za kupatilo

Veliki izbor proizvoda za opremanje kupatila na tržištu olakšava odabir prilikom renoviranja ili opremanja novog kupatila! Ali, da li je zaista tako? Šta je to što biste morali znati kada je odabir slavina u pitanju? Da li Vašem umivaoinku odgovara bilo koja slavina za lavabo? Da li planirate u novo kupatilo da stavite tuš kadu ili običnu kadu, i da li znate koje slavine treba da birate?

Pretraga slavina ili baterija

Pre svega, interesantno je da većina prodavaca kupatilske opreme, slavine naziva baterije. Tako da, ako ste pomislili da Vaš omiljeni prodavac nema u ponudi slavine, pokusajte sa ovim drugim terminom. Međutim, kada ste pronašli traženu kategoriju proizvoda, naćićete se pred naizgled, beskrajnim nizom različitih vrsta, oblika, namena pa čak i boja slavina.

Podela baterija po nameni

Vrlo je jasna podela baterija o nameni, pa se tu svakako morate upustiti u pojedinačnu potragu za baterijama za umivaonik ( ili lavabo ) i za kadu.

Izbor baterija po načinu ugradnje

Kada je u pitanju baterija za umivaonik, izbor po pitanju boje, estetike i materijala je svakako stvar ukusa i ličnih afiniteta. Ono što svakako treba da znate što se tehničkih podataka tiče je: da li se baterija ugrađuje na umivaonik ili se ugrađuje u zid . Takođe je važno da znate da li je baterija predviđena za priključak na toplu i hladnu vodu, kao i to, koliki umivaonik planirate za svoje kupatilo kako biste dimenzije baterije uskladili sa umivaonikom.

Kada je baterija za kadu u pitanju, tu je broj nedoumica veći samim tim i što postoje i različite vrste kada, pa samim timi i odgovarajućih baterija.

Dakle, kada su u pitanju kade, baterija može biti za standardne kade sa ručnim tušem, može biti za tuš kadu sa usponskim tušem, kao i uzidne baterije gde svaki deo baterije stoji nezavisno. Svaka od navedenih vrsta baterija podrazumeva odgovarajuće instalacije u Vašem kupatilu. Iz tog razloga, svakako svoje želje i planove usaglasite sa izvođačem radova kako bi bilo moguće postavljanje baterija koju odaberete.

Pogledajte našu ponudu baterija: